top of page

Perencake met mascarpone




Oké, als je 't heel snel zegt zou je even kunnen denken dat ik 't nu ga hebben over nummertje 43 bij de Chinees. Alsof er maar één Chinees is trouwens, ook zoiets. Fruit & noten halen we bij de Turk, de lekkerste ijsjes bij de Italiaan & loempia's bij de Chinees. Bij de Nederlander halen we nooit iets. Gek fenomeen. Maar goed, ik dwaal af. Nr. 43 is bij de mijne Koe Loe Yoek en ik heb Coeliakie. Toch net weer wat anders ;-). En om de verwarring compleet te maken spreek je dat dan weer uit als seu-li-a-kie. Als je Coeliakie hebt is Koe Loe Yoek trouwens een heel slecht idee. Want gluten en ik zijn dus géén goede match. Maar daar kom ik op terug. Want we willen eten. Klets niet & schuif die cake nou maar door.

Sorry, ik wilde je alleen even waarschuwen: in deze cake zit gluten. 't Is maar dat je 't weet.





Ingrediënten:

  • 225 g suiker

  • 200 g ongezouten roomboter

  • 200 g bloem

  • 10 g bakpoeder

  • 3 eieren

  • 2 tl gemalen kaneel

  • 75 g mascarpone

  • 2 handperen

  • evt. poedersuiker

Verder heb je een keukenmachine of (hand)mixer nodig & een bakblik van ongeveer 28 x 18 cm. Mocht je geen bakblik in die maat hebben kun je ook een ovenschaal gebruiken met ongeveer dezelfde afmeting.



Zo maak je 't:

  1. Verwarm de oven vast voor op 180º C.

  2. Klop met de mixer de boter samen met 200 gram van de suiker & een snuf zout zacht.

  3. Klop er daarna één voor één de eieren door.

  4. Voeg het bakpoeder & de kaneel bij de bloem en doe 't samen bij je botermengsel. Klop 't tot een mooi glad beslag.

  5. Als laatste voeg je de mascarpone aan je kaneelbeslag toe. Ook dit weer even goed doorkloppen.

  6. Schep je mengsel in de ingevette bakvorm en strijk even glad. Dit hoeft niet heel nauwkeurig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of spatel gebruiken.

  7. Snijd de peren in kleine stukjes en doe er de overgebleven 25 gram suiker bij. Strooi het perenmengsel over je beslag in de vorm. Klaar om de oven in te gaan!

  8. Je bakt de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 35-40 minuten goudbruin & gaar. Als je twijfelt, kun je altijd even met een satéprikker de gaarheid controleren.

  9. Laat de cake in de vorm afkoelen & bestooi met wat poedersuiker. Als je een bakblik hebt gebruikt kun je de cake daarna storten op een mooie schaal of bord. Of eet gewoon lekker uit de bak.




Tip:

Heb je toevallig slagroom in huis? Maak er dan nog een lekkere mascarponeroom bij! Dit doe je door de overgebleven mascarpone samen met 100 ml slagroom en 2 el suiker tot een lobbige room te kloppen. Heerlijk om bij je cake te serveren. Smakelijk!












bottom of page