Perencake met mascarpone

Bijgewerkt: 26 apr 2019




Oké, als je 't heel snel zegt zou je even kunnen denken dat ik 't nu ga hebben over nummertje 43 bij de Chinees. Alsof er maar één Chinees is trouwens, ook zoiets. Fruit & noten halen we bij de Turk, de lekkerste ijsjes bij de Italiaan & loempia's bij de Chinees. Bij de Nederlander halen we nooit iets. Gek fenomeen. Maar goed, ik dwaal af. Nr. 43 is bij de mijne Koe Loe Yoek en ik heb Coeliakie. Toch net weer wat anders ;-). En om de verwarring compleet te maken spreek je dat dan weer uit als seu-li-a-kie. Als je Coeliakie hebt is Koe Loe Yoek trouwens een heel slecht idee. Want gluten en ik zijn dus géén goede match. Maar daar kom ik op terug. Want we willen eten. Klets niet & schuif die cake nou maar door.

Sorry, ik wilde je alleen even waarschuwen: in deze cake zit gluten. 't Is maar dat je 't weet.





Ingrediënten:

  • 225 g suiker

  • 200 g ongezouten roomboter

  • 200 g bloem

  • 10 g bakpoeder

  • 3 eieren

  • 2 tl gemalen kaneel

  • 75 g mascarpone

  • 2 handperen

  • evt. poedersuiker

Verder heb je een keukenmachine of (hand)mixer nodig & een bakblik van ongeveer 28 x 18 cm. Mocht je geen bakblik in die maat hebben kun je ook een ovenschaal gebruiken met ongeveer dezelfde afmeting.