top of page
Naamloos-184.jpg
 PLUKGELUK

Al is 't op de schaal van een postzegel: we helpen graag de biodiversiteit te verbeteren door onze lokale bloemetjes. Ze laten groeien in 't juiste seizoen, zonder schadelijke hulpmiddelen. Puur natuur, seizoensgebonden & lokaal dus. 

Veel bloemen worden opgekweekt en volgespoten om de beste versie van zichzelf te zijn. Dat kan ook écht anders! Op 't land krijgen ze de ruimte om uit te groeien van zaadje tot bloem, gewoon uit de volle grond met alleen natuurlijke mest. We doen alles met de hand, zonder poespas. 

Zo krijg je een gezonde bodem en uiteindelijk blije bloemen. Een stuk verantwoorder en zeker zo mooi!

 

 

Prachtige exotische bloemen, ook ik kan daarvan genieten. Maar 't is goed je te blijven beseffen dat bloemen van nature groeien in een bepaald gebied en bepaald seizoen. Verwarmde kassen, pesticiden en transport zijn nodig om al die kleurenpracht bij je bloemist te krijgen. Voor ons een simpele keuze om de natuur te volgen.

Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar bloemen leggen vaak een hele wereldreis af voordat ze in je vaas staan. Een flinke belasting voor 't milieu. Door lokaal te kopen geniet je ook nog een extra lang van je bloemen, want de bloemen die we 's ochtends heel vroeg al plukken op 't land pronken middags al in jouw boeket. Veel verser & duurzamer word 't niet! 

PUUR NATUUR
UIT HET SEIZOEN
LOKAAL
Naamloos-238.jpg
HOE WE WERKEN

Tijdens 't plukseizoen ontwaakt er elke dag nieuw moois op 't land wat ik met liefde voor je pluk. 't Blijft elke keer een verrassing wat de natuur voor ons in petto heeft! De ene keer pluk je armen vol cosmos, juffertje, zinnia's en goudsbloemen terwijl er in andere weken vooral dahlia's, zonnebloemen of bijvoorbeeld tulpen & narcissen groeien. Geen boeket is 't zelfde dus!  

We zijn klein maar fijn, zelf plukken is daarom bij ons helaas niet mogelijk. 

Omdat ik vooral zorgmama ben en 't altijd een verrassing is hoe de dag eruit ziet werk ik 't liefst op bestelling. Zo weet jij zeker dat je niet misgrijpt en duik ik op vrije momenten voor jou de tuin in. Er staat dan een mooie bos voor je klaar, die je op kunt pikken tijdens één van de vaste ophaal-momenten. Op de bakfiets aan straat scoor je óók plukboeketten, maar daar geldt: op is op! Er zijn géén vaste dagen dat de fiets gevuld staat. 

 

HOE KAN IK BESTELLEN?
dahlia's.JPG
BESTELLEN

01

Je bestelt je boeket makkelijk via de webshop of stuur me even een appje: 06-27056106

't Is fijn als je minimaal 1 dag van te voren bestelt. Geef de maat van je boeket door en 't ophaalmoment, dan ga ik voor je aan de slag!

MATEN

S (klein):  € 7,50

M (middel): € 12,50

L (groot):  € 17,50

Heb je speciale wensen? Laat 't weten!

scissors1.png
20210729_075310_edited.jpg
OPHALEN

Je boeket staat klaar, ophalen maar!

Wij werken hiervoor met vaste momenten. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn.

Ophalen kan op één van de volgende ophaalmomenten:

Donderdag: 13.00 - 17.00 uur

Vrijdag: 10.00 -  17.00 uur

Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur

Liever verse bloemen op 'n andere dag? Grote kans dat dat lukt! 

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

flower9.png

02

dahlia boeket.JPG
GENIETEN

Tips om extra lang te genieten:

  • zet je bloemen thuis zo snel mogelijk in het water, in een schone vaas.

  • verwijder alle bladeren die het water raken, ze zorgen voor bacteriën. 

  • snijd de stelen schuin af met een scherp mesje; zo nemen ze extra water op.

  • geef eventueel extra voeding.

  • ververs het water om de 2 tot 3 dagen en snijd even opnieuw schuin aan.

bulb1.png

03

bottom of page