pexels-taryn-elliott-4909189.jpg
 PLUKGELUK

Al is 't op de schaal van een postzegel: we helpen graag de biodiversiteit te verbeteren door onze lokale bloemetjes. In 't juiste seizoen, zonder schadelijke hulpmiddelen.   

pexels-nsu-mon-3753512.jpg
flower9.png

Veel bloemen worden opgekweekt en volgespoten om de beste versie van zichzelf te zijn. Dat kan ook écht anders! Op 't land krijgen ze de ruimte om uit te groeien van zaadje tot bloem, gewoon uit de volle grond met alleen natuurlijke mest. We doen alles met de hand, zonder poespas. 

Zo krijg je een gezonde bodem en uiteindelijk blije bloemen. Een stuk verantwoorder en zeker zo mooi! 

bulb1.png

Prachtige exotische bloemen, ook ik kan daarvan genieten. Maar 't is goed je te blijven beseffen dat bloemen van nature groeien in een bepaald gebied en bepaald seizoen. Verwarmde kassen, pesticiden en transport zijn nodig om al die kleurenpracht bij je bloemist te krijgen. Voor ons een simpele keuze om de natuur te volgen.

globe.png

Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar bloemen leggen vaak een hele wereldreis af voordat ze in je vaas staan. Een flinke belasting voor 't milieu. Door lokaal te kopen geniet je ook nog een extra lang van je bloemen, want de bloemen die we 's ochtends heel vroeg al plukken op 't land pronken middags al in jouw boeket. Veel verser & duurzamer word 't niet! 

PUUR NATUUR
UIT HET SEIZOEN
LOKAAL

KIETEL JE CREATIVITEIT

Van niets iets maken; even niet bezig hoeven zijn met heen en weer rennen, boodschappenlijstjes en noem maar op. Gewoon gaan zitten & met je handen bezig zijn. Uitblazen, opgaan in wat je doet, je creativiteit kietelen en jezelf versteld doen staan. Hoe vaak neem jij daar de tijd voor?

 

Maar dan komt 't: je gaat er helemaal voor zitten, heb iets moois gezien en 't lijkt een makkie om te maken dus je begint met goede moed. Vervolgens blijkt dat de instructies toch best ingewikkeld zijn. Dapper zet je door. Ben je net lekker op weg blijkt dat je net 't verkeerde garen hebt of dat speciale plakband weer niet in huis hebt. Hup...je nieuwe project belandt in de kast om er niet meer uit te komen. Ahh, zonde! Want ook zonder een hoop ervaring en berg spullen kun je prima iets moois maken. En waarbij je dan óók nog hebt genoten van 't maken zelf. 

Schuif anders gewoon gezellig aan, wij zorgen voor de spullen, jij voor de rest.

De workshops wisselen steeds dus zit vast iets voor je tussen. 

- naar de workshops - 

Image by Nathan Dumlao
WAT WIL JE DOEN?

Het plukseizoen voor 2022 is voorbij, wat hebben we veel mogen plukken! De dahlia's , chrysanten en andere bloemen die nog in bloei staan gebruiken we om te drogen zodat we je in de wintermaanden van mooie droogboeketten kunnen voorzien.  
De tulpen gaan de grond in, de eerste zaden zijn alweer voorgezaaid en alle herfstklusjes vinken we af. Kortom: we maken ons op voor een voorjaar vol bloemen! 

993a36b74f5689231d620cdab85f50f8.jpg
BLOEMEN SCOREN

Elke dag ontwaakt er nieuw moois op 't land wat we graag voor je plukken. Omdat we werken met wat de natuur ons geeft krijg je altijd een wisselend boeket. Wil je zeker zijn dat je niet misgrijpt, dan kun je 't beste je boeket bestellen. Er staat dan een mooie bos voor je klaar, die je kunt oppikken op één van de vaste ophaalmomenten. Op de bakfiets aan straat scoor je óók plukboeketten, maar daar geldt: op is op! Er zijn géén vaste dagen dat de fiets gevuld staat.

BOEKET BESTELLEN

 • Bestel je boeket via de site of app (06-27056106)

 • Het is handig als je minimaal 1 dag van te voren besteld

 • Geef de maat van het boeket & je ophaalmoment aan

 • Maten: klein boeket € 7,50, middel € 12,50 en groot € 17,50

Van elk boeket gaat € 2,50 naar de rolstoelbus voor mijn blommeke Jente

   

BETALEN: contant, iDeal, via betaalverzoek of pin

OPHAALMOMENTEN

 • donderdag: 14-17 uur     

 • vrijdag: 11-17uur

 • zaterdag 10-13 uur

      Andere dagen op

               afspraak

IMG_20170807_081950_477.jpg
WORKSHOP VOLGEN

Het aanbod van workshops wisselt per seizoen. De ene keer brei je een warm plaid op je armen, de andere keer maken we een zomerse bloemenkrans. In de periode dat er veel te plukken valt in de tuin zijn er minder workshops omdat alle aandacht en tijd naar de bloemen gaat. Je reserveert je plekje via de site. Wil je workshop op maat? App me dan even!

INCLUSIEF

 • Stap voor stap uitleg & genoeg voorbeelden

 • Alle materialen die je nodig hebt

 • Instructie op papier voor als je thuis nog aan de slag wilt

 • Koffie/thee en iets lekkers

 • De workshops duren gemiddeld ongeveer 2,5 tot 3 uur. 

BETALEN: je reserveert & betaalt hier

Naamloos-15.jpg
CADEAUTJE SHOPPEN

Mini vaasjes, een leuke gieter of een klein cadeautje: je shopt ze makkelijk online. Wil je zelf komen neuzen? App me dan even, dan zet ik de deuren voor je open! Naast boeketten & cadeautjes vind je in 't seizoen in de shop ook zaden en bollen om jouw tuin groener te maken.  

IN DE SHOP:

Deuren staan open op:         

 • donderdag: 14.00 - 17.00 uur                      

 • vrijdag 11.00 - 17.00 uur 

 • zaterdag 10.00 - 13.00 uur                                                                                                

We versturen géén verse bloemen via de post, droogbloemen kunnen wel verstuurd worden. 

BETALEN: contant, iDeal, via betaalverzoek of pin

Nieuwsgierig?